Bedwing je dwang Werkboek

L. Wolters; E. de Haan; C. Paauw

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bedwing je dwang Werkboek

paperback/ gebrocheerd: € 25.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031360093, geïllustreerd, 72 blz., December 2008
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 214 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

illustrator: M. Jurriens

beschrijving

Met het werkboek Bedwing je dwang gericht op kinderen en jongeren van ca 6 tot 18 jaar kunnen kinderen en ouders onder begeleiding van hun therapeut zelf aan de slag om hun dwanghandelingen en dwanggedachten onder controle te krijgen. Het bevat eenvoudige uitleg over hun probleem en veel praktische oefeningen. De humoristische illustraties en heldere vormgeving motiveren het kind en geven gespreksstof.

De behandelmethode Bedwing je dwang is een bewezen effectieve behandelmethode om de ingewikkelde dwangstoornis aan te pakken. De methode werkt vanuit principes van de cognitieve gedragstherapie en is volledig aangepast aan de leefwereld en specifieke problemen van kinderen en jongeren met dwangstoornissen.

De boeken en de behandelmethode werden ontwikkeld en in de praktijk getoetst bij het Academisch Centrum voor Kinder- en jeugdpsychiatrie De Bascule, Amsterdam.

Bij het werkboek is tevens een basisboek voor de therapeut verkrijgbaar: Behandeling van de dwangstoornis bij kinderen en adolescenten.

Dit boek is ook verkrijgbaar in abonnement. Abonnees van de Kind en Adolescent Praktijkreeks ontvangen 15% korting op de afzonderlijke delen van de praktijkreeks.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingMaakt mogelijk dat kinderen en ouders zelf aan de slag gaan onder begeleiding van hun therapeut

Bevat veel oefeningen

Geeft eenvoudige uitleg over problemen van kinderen en hun ouders
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.