Preventie cognitieve training bij terugkerende depressie

C. Bockting

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Preventie cognitieve training bij terugkerende depressie

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031353071, geïllustreerd, 53 blz., July 2009
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 134 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Protocollen voor de GGZ

beschrijving

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is een protocol voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg gericht op het voorkomen van terugval bij cliënten die hersteld zijn van voorgaande depressies.

Het protocol is gebaseerd op cognitief therapeutische principes en is effectief in het voorkomen van terugval bij mensen met veel voorgaande depressieve episodes. De nadruk ligt op wat de cliënt zelf kan doen om terugval te voorkomen waarbij veel aandacht besteed wordt aan denkpatronen. De training resulteert in een preventieplan voor cliënten. Dit protocol is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.

'Niet meer depressief'(isbn 9789031374274) is het bijbehorende werkboek voor cliënten. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Het werkboek is gebaseerd op cognitief therapeutische uitgangspunten en is effectief gebleken in het voorkomen van een volgende depressie.

Preventieve cognitieve training bij terugkerende depressie is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.