Psychiatrie

IJ.D. Jüngen; J.A.M. Kerstens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychiatrie

paperback/ gebrocheerd: € 71.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031352111, 495 blz., December 2012
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 842 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk V&V

beschrijving

Dit boek beschrijft op heldere en toegankelijke wijze de vele aspecten van de psychiatrie die relevant zijn voor de verpleegkundige en agogische beroepsuitoefening. Allereerst worden zienswijzen en ontwikkelingen in de psychiatrie en de wet- en regelgeving behandeld. Vervolgens wordt een basis gelegd om de psychiatrische ziektebeelden te kunnen begrijpen. Uitvoerig worden de stoornissen in de psychische functies (symptomenleer), het psychiatrisch onderzoek en de behandelingen, inclusief psychofarmacologie, beschreven.

De psychiatrische ziektebeelden worden volgens een vast stramien behandeld, waarbij een apart hoofdstuk is gewijd aan de persoonlijkheidsstoornissen. De auteurs beschrijven aan de hand van casuïstiek de etiologie, het beloop, het diagnostisch kader (DSM-IV) en behandelingsmogelijkheden. Het onderdeel speciële psychiatrie behandelt de meest relevante thema's uit de ouderenpsychiatrie, psychiatrie in het algemeen ziekenhuis, spoedeisende psychiatrie, verslavingszorg, kinder- en jeugdpsychiatrie, psychiatrische stoornissen bij verstandelijk gehandicapten en forensische psychiatrie.

De beschrijving van de symptomen en ziektebeelden is rijkelijk geïllustreerd met casuïstiek om de transfer naar de praktijk te bevorderen. Daarbij is aandacht voor observeren, signaleren en redeneren.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBehandelt zienswijzen en ontwikkelingen in de psychiatrie

Rijkelijk geïllustreerd met casuïstiek

Beschrijft de vele aspecten van de psychiatrie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.