Spoedeisende hulp in de huisartsenpraktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spoedeisende hulp in de huisartsenpraktijk

gebonden: € 147.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031351664, 650 blz., July 2008
Formaat: 24.6 (h) x 17.4 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 1326 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.N. Keeman; E. Schade

beschrijving

De confrontatie met spoedgevallen is voor huisartsen een uitdaging. Door hun plaats in de eerste lijn kunnen zij bij vrijwel elke spoedeisende situatie betrokken raken. In een kort tijdsbestek moeten, vaak na een snel onderzoek, aard en ernst worden ingeschat en de nodige maatregelen worden genomen. De kennis en de vaardigheden die huisartsen hiervoor moeten hebben, zullen zij in het algemeen in de praktijk moeten leren.

Spoedeisende hulp in de huisartspraktijk is hét hulpmiddel bij uitstek om deze kennis op te doen. Het boek is een geheel herziene versie van Spoedeisende geneeskunde voor de huisarts, een uitgave die al met waardering werd ontvangen. Nieuw is het hoofdstuk dat is gewijd aan de huisartsenpost, een fenomeen dat in de huidige huisartsgeneeskunde niet meer weg te denken valt. De ordening in beslissingen van de eerste, tweede en derde orde is nog strikter doorgevoerd. Ter verduidelijking van de tekst zijn in de hoofdstukken fraaie illustraties en overzichtelijke tabellen verwerkt, wat het boek overzichtelijk en plezierig leesbaar maakt.

De verandering van de titel in Spoedeisende hulp in de huisartspraktijk legt de nadruk op de situatie waarin dit boek het meest zal worden gebruikt. Niet alleen huisartsen zullen het boek veelvuldig raadplegen, ook voor praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen en ervaren doktersassistenten levert het boek een onmisbare bijdrage aan de kwaliteit van de zorg aan patiënten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.