Tonusonderzoek bij kinderen

R. van Empelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tonusonderzoek bij kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 62.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031350582, geïllustreerd, 92 blz., July 2007
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 171 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Beperkingen van de motoriek bij kinderen kunnen van heel verschillende aard zijn en door verschillende soorten stoornissen worden veroorzaakt Het tonusonderzoek bij kinderen is in de afgelopen jaren verder ontwikkeld en beschreven. In deze tweede druk van Tonusonderzoek bij kinderen worden de vier meest bekende tonusmetingen beschreven.

Aan de hand van foto's wordt uitleg gegeven over uitgangshouding en uitvoering van de verschillende tonusonderzoeken. De vier geselecteerde meetinstrumenten zijn: Modified Ashworth Scale. Tardieu Scale, de SPAT (SPAsticity Test) en het bewerkte tonusonderzoek volgens Amiel Tison.

Het tonusonderzoek vormt een onderdeel van de uitgebreide motorische diagnostiek die voorafgaat aan een behandeling. Zonder een gericht onderzoek en een goede probleemanalyse kan er immers geen goede behandeling plaatsvinden. Het is aan de onderzoekers en behandelaars om een keuze te maken in de meest geschikte methode van tonusonderzoek, afhankelijk van de vraagstelling en doelstelling.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.