Oedeem en oedeemtherapie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oedeem en oedeemtherapie

paperback/ gebrocheerd: € 114.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031350575, geïllustreerd, 204 blz., October 2011
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 610 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: H.P.M. Verdonk

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Oedeem is een verschijnsel waarmee veel medici en paramedici in de dagelijkse praktijk te maken krijgen. Oedeem en oedeemtherapie biedt al deze professionals een totaaloverzicht van oedeem en gaat uitgebreid in op de belangrijkste therapievormen.

Het boek behandelt de anatomie en fysiologie van het lymfesysteem, het veneuze systeem, microcirculatie en de pathofysiologie bij oedeem. Ondersteund met vele illustraties komen operatieve technieken en verschillende therapievormen aan de orde, zoals manuele lymfdrainage, oefentherapie, fysiotechniek en drainage. De beschreven inzichten worden gestaafd door wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van deskundigen op het gebied van oedeemdiagnostiek en oedeembehandeling.

In deze herziene uitgave is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over huidzorg. Andere hoofdstukken zijn geüpdatet met nieuwe inzichten en technieken, zoals de hoofdstukken over operatietechnieken, lymfoedeem en techniek en meten.

Oedeem en oedeemtherapie is te gebruiken als leer- en naslagboek en is primair bestemd voor fysiotherapeuten en dermatologen. Daarnaast is het ook geschikt voor verpleegkundigen, huidtherapeuten, sportmasseurs, flebologen, geriaters en studenten fysiotherapie en huidtherapie.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBiedt totaaloverzicht belangrijkste behandelvormen oedeem

Bevat wetenschappelijk onderzoek en ervaringen deskundigen

Inclusief nieuw hoofdstuk over huidzorg
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Oedeem en oedeemtherapie

paperback/ gebrocheerd: € 69.95

Dit boek biedt een totaalbeeld van oedeem en gaat uitgebreid in op de diagnostiek, de evaluatie en de belangrijkste therapievormen. ...

Meer boekennieuws op Facebook.