Keel-, neus- oorheelkunde en hoofd-halschirurgie

casuïstiek uit de dagelijkse praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Keel-, neus- oorheelkunde en hoofd-halschirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 60.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031347407, geïllustreerd, 222 blz., July 2008
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 502 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Quintessens

redactie: K. Graamans; P. van de Heyning; Nico de Vries

beschrijving

Duizelig en slecht horen na een griepje. Die vervelende verstopte neus. Hangerig en vaak keelpijn. Studenten vinden het vaak niet eenvoudig om de in hun studie opgedane theoretische kennis te vertalen naar het oplossen van medische problemen in de praktijk. Hoe interpreteer je gegevens uit anamnese en onderzoek? Hoe kom je tot een medische beslissing bij alledaagse en minder alledaagse problemen in de huisartsen– en kno–praktijk?

Keel–neus–oorheelkunde en hoofd–halschirurgie –casuïstiek uit de dagelijkse praktijk ondersteunt studenten bij het ontwikkelen van het klinisch denken. Het casusboek, een aanvulling op de bekende uitgave Keel–neus–oorheelkunde en hoofd–halschirurgie, biedt een uniek kijkje in de spreekkamer van de huisarts en kno–arts. Door de systematische presentatie van de 47 casus – anamnese, onderzoek, diagnose, behandeling en follow–up – leent de casuïstiek zich bij uitstek voor probleemgeoriënteerd onderwijs.

Keel–neus–oorheelkunde en hoofd–halschirurgie casuïstiek uit de dagelijkse praktijk is onderdeel van de Casusreeks. Deze reeks presenteert casus uit de klinische praktijk en is daarmee een hulpmiddel bij het systematisch (leren) bepalen van een behandelplan. De casuïstiek dient als leidraad bij probleemgericht onderwijs. Deze reeks is niet alleen een steuntje in de rug voor de coassistent die vertrouwd raakt met de praktijk, maar ook een opfrisser en inspiratiebron voor de meer ervaren arts.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.