Handboek jeugdzorg deel 1

Stromingen en specifieke doelgroepen

J.M.A. Hermanns; F. Verheij; C.H.C.J. van Nijnatten; M.A.W.L. Reuling

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Handboek jeugdzorg deel 1

paperback/ gebrocheerd: € 74.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789031346400, 516 blz., July 2004
Formaat: 24.2 (h) x 16.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 875 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Handboek jeugdzorg (in twee delen) biedt een gedegen overzicht van alle relevante aspecten van de jeugdzorg: achtergronden, doelgroepen en de dagelijkse praktijk. Gekozen is voor een breed werkveld – breder dan de hulp die in het kader van de Wet op de Jeugdzorg wordt geboden – ook jeugdbeschermingsmaatregelen, de geestelijke gezondheidszorg en het preventieve en opvoedingsondersteunende aanbod komen in dit handboek aan de orde. Ieder hoofdstuk is geschreven door een auteur die op dat terrein gezaghebbend is.

Dit deel (deel 1) 'Stromingen en specifieke doelgroepen' gaat over de achtergronden en doelgroepen in de jeugdzorg. Onderdeel A schetst de historische achtergrond van de jeugdzorg. Inzicht in de huidige ontwikkelingen is namelijk alleen goed mogelijk als ze geplaatst worden in een historisch kader. Onderdeel B behandelt de verschillende theoretische stromingen die ten grondslag liggen aan de jeugdzorg. Onderdeel C ten slotte beschrijft vijftien specifieke doelgroepen, die in het werkveld aan een aparte benadering onderworpen worden.

Deel 2 gaat over de dagelijkse uitvoeringspraktijk van de jeugdzorg. Methodieken en zorgprogramma"s staan hierin centraal.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.