Dicht bij huis

Hoe steun je een kind na seksueel misbruik?

Iva Bicanic; Richard Korver

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Dicht bij huis

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789029541725, 232 blz., March 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 301 gram.

Uitgever: De Arbeiderspers

beschrijving

Ouders kunnen hun kind meer helpen dan ze zelf vaak denkenIva Bicanic en Richard Korver werken dagelijks met misbruikte kinderen en hun ouders. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk: de verschillende vormen van seksueel misbruik en hoe het tot stand komt, waarom kinderen zwijgen, strafbaarheid, plegers. Vijfentachtig procent van de gevallen van misbruik vindt dicht bij huis plaats: in de familie, op school, online, op de sportclub, bij het uitgaan.

Iva bespreekt de emotionele gevolgen en het psychische herstel. Richard gaat in op de juridische kanten zoals aangifte en rechtszaak. Ouders/verzorgers, familie en vrienden onderschatten vaak hoe belangrijk zij voor kinderen zijn in de verwerking van misbruik. Wat kun je doen of beter laten in de begeleiding van het kind? Hoe ga je om met het geschonden vertrouwen? Wat doe je met je schuldgevoel, met woede? Moet je aangifte doen of niet? En: wordt het leven ooit weer normaal?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Klinisch psycholoog Iva Bicanic is therapeut, docent, onderzoeker en landelijk coördinator van het Centrum Seksueel Geweld. Ze werd in 2018 uitgeroepen tot Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.