Deze waarheden

Een geschiedenis van de Verenigde Staten

Jill Lepore

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Deze waarheden

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789029541688, geïllustreerd, 1040 blz., August 2020
Formaat: 23.8 (h) x 16.7 (b) x 6.2 (d) cm. Gewicht: 1415 gram.

Uitgever: De Arbeiderspers

vertaald door: Piet Dal; Ineke van den Elskamp; Sjaak de Jong; Rob Kuitenbrouwer; Arjanne van Luipen; Pon Ruiter

beschrijving

Deze waarheden is de briljante weerslag van de bewogen geschiedenis van de Verenigde Staten. In fonkelend proza beschrijft Jill Lepore de worsteling van Amerika met haar eigen historie en met de fundamentele waarheden waarop zij als natie is gebouwd: gelijkheid van alle mensen, soevereiniteit, en het recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk.

Dit boek voorziet die worsteling van historische context. Een erudiete, messcherpe analyse van de Amerikaanse politiek, het recht, de journalistiek, de technologie, de erfenis van de slavernij, de blijvende ongelijkheid.

Bekende en onbekende Amerikanen bevolken het relaas: presidenten en schurken, rijken en armoedzaaiers, wetenschappers en kunstenaars – en dragen bij aan Lepore’s meeslepende verhaal.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jill Lepore (1966) is hoogleraar Amerikaanse geschiedenis aan Harvard University, en staff writer van The New Yorker. Met haar eerste boek The Name of War won ze de Bancroft Prize. Met later werk werd ze genomineerd voor de Pulitzer Prize en de National Book Award. Jill Lepore is een van de belangrijkste politieke duiders van dit moment. Ze woont in Cambridge, Massachusetts.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.