De regels van het ciderhuis

John Irving

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789029541657, 688 blz., February 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 4.4 (d) cm. Gewicht: 824 gram.

Uitgever: De Arbeiderspers

vertaald door: C.A.G. van den Broek

beschrijving

Dr. Wilbur Larch is arts, verloskundige en stichter van een weeshuis in St. Cloud. Hij is ook aborteur en verslaafd aan ether. Voor de kinderen in St. Cloud’s is hij een heilige: hij zorgt ervoor dat ze geadopteerd worden – een familie krijgen.

Homer Wells is zijn favoriete wees. Toch hoopt dr. Larch dat Homer door niemand geadopteerd wordt. Hij heeft andere plannen met hem. Maar Homer wordt verliefd en verlaat het weeshuis. Hij jaagt een onmogelijke liefde na. Pas na de dood van Wilbur Larch weet Homer wat het doel is in zijn leven.‘John Irving is een van de beste verhalenvertellers van deze tijd.’ – Time‘Een meesterstuk van vertelkunst.’ – The Boston Globe‘Irvings romans zijn niet alleen pageturners. Zijn werk is doordrenkt van een diepe compassie met mensen en hun zwakheden.’ – The Guardian

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)John Irving is in 1942 in Exeter, New Hampshire, geboren. Hij is de auteur van veertien wereldwijd geliefde en veelgelezen romans. In 1980 won hij de National Book Award voor De wereld volgens Garp. De regels van het ciderhuis verscheen in 1985 – in 2000 kreeg Irving een Oscar voor het filmscenario naar zijn eigen roman. John Irving woont in Toronto.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.