Vrouwelijk karakter

Emmanuel Bove

gebonden: € 18.99
ISBN: 9789029523783, 168 blz., July 2019
Formaat: 20.8 (h) x 13.3 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: De Arbeiderspers

vertaald door: Mirjam de Veth

beschrijving

Nagelaten roman uit een kofferColette Salmand houdt hartstochtelijk van Jacques Leshardouin. Hij heeft in de Eerste Wereldoorlog een granaatscherf in zijn hoofd gekregen, en wil opnieuw in dienst om zijn gesneuvelde broer te wreken. De legerarts weigert hem echter goed te keuren, waarop Jacques hem in een opwelling doodschiet. Is hij wel toerekeningsvatbaar? Colette volgt haar geliefde naar Zwitserland, waar ze beiden een armetierig, ondergedoken bestaan leiden.
Zij probeert hem op allerlei manieren te redden, klopt overal aan voor geld en hulp, maar Jacques zakt steeds verder weg in apathie en schuldgevoel. Kan hij zijn misdaad uitwissen door zijn straf uit te zitten?

Vrouwelijk karakter is een volbloed Bove-roman met als belangrijkste ingrediënten het onvermogen om de ander te kennen, de misverstanden, de eenzaamheid.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Emmanuel Bove (1898-1945) werd ontdekt door schrijfster Colette (1873-1954). Zij zorgde er persoonlijk voor dat zijn eerste roman, Mes amis werd uitgegeven. Na de oorlog is zijn oeuvre in de vergetelheid geraakt, maar het werd eind jaren tachtig herontdekt in Frankrijk en Duitsland. Onlangs verschenen zijn romans Het voorgevoel en Vrouwelijk karakter bij De Arbeiderspers.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: