Dat kan mijn kleine zusje ook

Waarom moderne kunst kunst is

Will Gompertz

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dat kan mijn kleine zusje ook

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789029094153, 464 blz., August 2020
Formaat: 22.3 (h) x 15.4 (b) x 4.9 (d) cm. Gewicht: 843 gram.

Uitgever: J.M. Meulenhoff

vertaald door: Jacques Meerman

beschrijving

‘Will Gompertz is beter dan de beste leraar die je ooit hebt gehad.’ The Guardian


‘Geestig en informatief.’ de Volkskrant


Iedereen die wel eens een museum met moderne kunst binnen loopt, zal de vraag herkennen: waarom is dit kunst? Waarom is moderne kunst wat het is? Waarom wordt een onopgemaakt bed als kunst tentoongesteld? Waarom is een uitvergroot roze opblaasbaar varken zo verrekte veel geld waard? Is dit nu kunst? Dit kan mijn kleine zusje ook!?


In Dat kan mijn kleine zusje ook prikt de vermaarde Engelse kunstkenner Will Gompertz het pretentieuze kunstgebazel door en geeft hij op heldere en enthousiaste wijze antwoord op al die belangrijke vragen die elke kunstbeschouwer zich wel eens stelt.


Een bezoek aan een museum of galerie zal na lezing van Dat kan mijn kleine zusje ook niet meer zo intimiderend zijn, en bovendien wel veel interessanter en leuker.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Will Gompertz (1964) was aanvankelijk niet geïnteresseerd in moderne kunst totdat hij in het Stedelijk Museum in Amsterdam een schilderij van Willem de Kooning zag. Toen ging het snel. Hij werd redacteur kunst bij de BBC en werkte zeven jaar bij de Tate Gallery in Londen. Nu geeft hij lezingen en hij is een geweldig performer – hij wordt wel de eerste kunsthistorische standup-comedian genoemd. In 2016 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff Denk als een kunstenaar.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.