Duel

Eduardo Halfon

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Duel

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789028427709, 192 blz., August 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 266 gram.

Uitgever: Wereldbibliotheek

vertaald door: Lisa Thunnissen

beschrijving

'Al onze reizen zijn eigenlijk een en dezelfde reis, met meerdere haltes en overstappen.' Eduardo Halfon laat het zijn hoofdpersoon zeggen, maar hij had het net zo goed over zijn eigen oeuvre kunnen hebben. De reis die Halfon aflegt in zijn verhalen, van de Verenigde Staten naar Guatemala, van Polen naar Italië, is een continuüm. Waar hij ook komt, elke nieuwe plaats roept vragen bij hem op over wie hij is en wat deze wereld is. Vaak speelt familie daarbij een belangrijke rol; de strijd tussen broers en zussen, een raadsel uit zijn jeugd, het eeuwigdurende gevecht van zijn joodse familie met de herinnering aan de holocaust.

De reis van Eduardo Halfon beweegt zich in het schemergebied tussen gebeurtenis en herinnering, tussen feit en vermoeden. Tastend zoekt hij naar een manier om die wereld in woorden te vatten. In Duel keert de bejubelde schrijver van De Poolse bokser terug; dit keer met nog persoonlijker verhalen, waarin verdwijnen en verlies terugkerende thema's zijn. Als geen ander laat Halfon zien hoe mensen, herinneringen en zekerheden zomaar in rook kunnen opgaan. Net als de dingen tastbaar lijken te worden, vervliegen de woorden wanneer ze Halfons pen hebben verlaten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eduardo Halfon (1971) werd geboren in Guatemala, maar groeide op in de VS. Zijn voorouders zijn afkomstig uit Polen, Egypte, Syrië en Libanon. Als schrijver zoekt hij naar zijn wortels, naar zijn identiteit, en naar de herinneringen van zijn familie. Halfons verhalen zijn over de hele wereld uitgegeven en bekroond. Eerder verscheen van hem bij Wereldbibliotheek het lovend besproken De Poolse bokser.recensie citaatMet één literaire meesterzet verknoopt Eduardo Halfon verschillende losse verhalen tot een roman die je meteen opnieuw wilt lezen. ****
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.