Het onbenoembare heden

Roberto Calasso

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het onbenoembare heden

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789028427587, 192 blz., May 2019
Formaat: 21.2 (h) x 13.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Wereldbibliotheek

vertaald door: Els van der Pluijm

beschrijving

Het einde van de Tweede Wereldoorlog luidde een periode in waarin bijna alle westerse landen langdurige vrede kenden en economische voorspoed bereikten. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw lijkt men uit het oog te zijn verloren hoe belangrijk het is om het eigen verleden te kennen. Want alleen dan kan er geleerd worden van gemaakte fouten, in plaats van stuurloos rond te dobberen in een ongrijpbare wereld van louter materiële welvaart die elk moment in chaos kan vervallen.


In De onbenoembare actualiteit laat Roberto Calasso zien hoe de existentiële leegte van het hedendaagse massatoerisme en de online pornografie geconfronteerd worden met de fundamentalistische islam, waar terroristen zich toe voelen aangetrokken die de westerse levensstijl beschouwen als plat vermaak. Calasso schetst een verontrustend dubbelportret van ons ongrijpbare heden en het tijdperk van Hitler-Duitsland, toen de mensheid de wereld op het randje van zelfvernietiging bracht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Roberto Calasso (Florence, 1941) is uitgever en schrijver van succesvolle boeken als K. en Het roze van Tiepolo. Een erudiet verhalenverteller en pleitbezorger van mythen voor de moderne mens, is hij wel omschreven als een instituut op zichzelf.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.