Mediterraneo

Een culinaire reisgids van de mediterrane middeleeuwen

Jacques Meerman

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789026343377, 352 blz., June 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 572 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

beschrijving

Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan.



In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw.



In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa met elkaar in verband durft te brengen. Met zijn recepten, verhalen, analyses en achtergronden biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken. Een culinair-historische reisgids om je vingers bij af te likken.



‘Een spannende en betoverende culinaire odyssee, een verbazingwekkend verhaal dat laat zien wat we vandaag de dag op ons bord hebben.’ – Claudia Roden

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jacques Meerman is schrijver en vertaler, gespecialiseerd in gastronomische onderwerpen.
Hij heeft een bijzondere belangstelling voor de mediterrane en de Nederlandse keuken, leest graag oude Arabische kookboeken en woonde tot voor kort in Málaga. Naast zijn vele vertalingen publiceerde hij boeken zoals 1001 Koks, zijn veelgeprezen Kleine geschiedenis
van de Nederlandse keuken en Kleine geschiedenis van de hutspot.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: