Belijdenissen

Aurelius Augustinus

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Belijdenissen

gebonden: € 35.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789026337086, 376 blz., January 2018
Formaat: 22.3 (h) x 14.8 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 586 gram.

Uitgever: Ambo|Anthos

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Augustinus’ Belijdenissen geldt nog altijd als een van de meesterwerken van de westerse bekentenisliteratuur. Ook neemt het, met de vele andere werken van Augustinus, een unieke plaats in de geschiedenis van de christelijke theologie en het Europese denken in. Het is een eenvoudige monoloog, waarin Augustinus zich na ruim veertig bewogen levensjaren tegenover zijn Schepper plaatst en even diepzinnig als openhartig tot Hem spreekt over allerlei gebeurtenissen in zijn leven, mediterend over Gods weldaden en zijn eigen tekortkomingen.
Deze vertaling van Gerard Wijdeveld vond veel waardering, zowel om haar literaire aantrekkelijkheid als om de terloops geleverde bijdragen ten aanzien van interpunctie en interpretatie van belangrijke passages.
‘Het lezen ervan is zeker geen zonde. Ook niet van uw tijd.’ – De Morgen
AURELIUS AUGUSTINUS (354-430) was theoloog, filosoof, bisschop van Hippo en geldt als een van de belangrijkste kerkvaders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Belijdenissen

gebonden: € 39.90
De Belijdenissen van Augustinus (354-430) worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft ...

Meer boekennieuws op Facebook.