De vijfde colonne

A. Gross

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vijfde colonne

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789026151286, 304 blz., November 2020
Formaat: 22.8 (h) x 15.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 465 gram.

Uitgever: De Fontein Romans & Spanning

beschrijving

Van Andrew Gross verscheen eerder een aantal indrukwekkende historische thrillers als Alleen hij en De saboteur.


In De vijfde colonne (The Fifth Column) is wederom een thema uit de Tweede Wereldoorlog de inspiratie voor een indrukwekkende thriller. Terwijl in Europa WO II uitbreekt, komen in Madison Square Garden 22.000 nazisympathisanten bijeen. Zij vormen ‘de vijfde colonne’, spionnen voor de Duitsers, ingebed in het alledaagse leven in New York. De Joodse Charles Mossman raakt die avond verwikkeld in een gevecht en verdwijnt voor twee jaar in de gevangenis.


Na vrijlating blijken zijn vrouw en dochtertje Emma verhuisd te zijn naar een wijk waar support voor Hitler normaal is. Terwijl Charles probeert zijn huwelijk te redden, groeit zijn wantrouwen tegenover het echtpaar dat in hetzelfde gebouw woont en dat een opvallende interesse in zijn dochtertje Emma toont.


Terwijl Amerika zich mengt in de oorlog, realiseert Charles zich dat de Bauers wellicht onderdeel zijn van een sinister complot en dat Emma een onschuldige prooi vormt…

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Andrew Gross schreef een groot aantal thrillers die wereldwijd vertaald zijn. Zijn werk wordt overladen met lof van zowel pers als lezers. Van zijn hand verschenen o.a. Alleen hij, De saboteur en De loopjongen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.