Stop met redelijk zijn

Het leven is geen debat

Eleanor Gordon-Smith

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025907433, 192 blz., January 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: Have, Ten

vertaald door: Huub Stegeman

beschrijving

Wat als je niet weet wie je bent?

Wat als je de mensen die het dichtst bij je staan niet echt kent?

Wat als alles wat je dacht dat waar was niet blijkt te kloppen?Vaak denken we dat we mensen kunnen veranderen door de juiste argumenten te geven. We verwachten dat mensen uiteindelijk voor rede vatbaar zijn, als wij maar lang genoeg doorgaan met argumenteren. In Stop met redelijk zijn laat Eleanor Gordon-Smith zien dat dit idee niet klopt. Levensveranderingen vinden zelden plaats na een zorgvuldige afweging. Eerder gaat het om emotionele processen, waarin redelijkheid vaak ver te zoeken is.In dit verrassende, aangrijpende en soms schokkende boek onderzoekt zij waargebeurde verhalen van mensen die hun leven radicaal omgooiden: van het uittreden uit een sekte tot een totale persoonsverandering. Met diepgang en humor houdt Gordon-Smith ons een confronterende spiegel voor: zijn we wel zo rationeel als we denken?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Australische schrijver, filosoof en radiomaker. Zij werkt op het snijvlak van academische filosofie en de rommelige chaos die leven heet.

toelichting

***** 'Dit boek schittert op verschillende fronten, en dat kom je niet vaak tegen. Het zou onredelijk zijn dit boek niet stante pede aan te schaffen' - Trouw

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.