Chowa

Japanse wijsheid voor een leven in balans

Akemi Tanaka

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Chowa

gebonden: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025907358, 176 blz., November 2019
Formaat: 22.3 (h) x 14.3 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 502 gram.

Uitgever: Have, Ten

vertaald door: Hennie Volkers

beschrijving

Chowa is een manier van leven in balans met jezelf, anderen en de wereld om je heen.

Akemi Tanaka beschrijft in 'Chowa' wat we van Japan kunnen leren om meer in harmonie te leven. Chowa is het Japanse begrip voor ‘de zoektocht naar balans’. Al eeuwenlang helpt chowa Japanners vorm te geven aan een leven dat vol is van spanning en verandering. Chowa maakt problemen leefbaar en vormt de basis van ikigai en wabi sabi. Via autobiografische verhalen en voorbeelden uit de Japanse samenleving biedt Tanaka de lezer een unieke en doorleefde inkijk in de Japanse manier van leven.

‘Chowa biedt probleemoplossende methoden die niet zozeer om het einddoel gaan, maar meer over de manier waarop je de tegengestelde krachten die het leven zo vaak op ons uitoefent, in balans kunt brengen; of het nu thuis is, op het werk, in onze studie of onze persoonlijke relaties. Chowa is geen mysterieuze Japanse “eigenschap”, maar eerder een filosofie, een serie oefeningen die onze manier van denken over onszelf en anderen kan veranderen.’

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Akemi Tanaka, telg uit een beroemd samoerai-geslacht, is een gevierd expert in de Japanse cultuur. In haar werk tracht zij traditionele Japanse waarden te verbinden met het moderne leven.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.