Kaapverdië

Guido Derksen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025765071, geïllustreerd, 176 blz., October 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 238 gram.

Uitgever: Dominicus

serienaam/reeks: Dominicus

fotografie: Michael Kooren

beschrijving

De fraaie stranden van de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista en de imposante landschappen van eilanden als Santo Antão en Fogo bieden vele mogelijkheden voor een afwisselende vakantie. Alle negen bewoonde eilanden van de archipel zijn overzichtelijk, ook de twee grote steden van het land - hoofdstad Praia op het eiland Santiago en Mindelo op het eiland São Vicente.

De Kaapverdische cultuur is een aantrekkelijke mix van Afrikaanse en Europese invloeden, waarbij het voormalige koloniale moederland Portugal een duidelijk stempel drukt op het Europese deel. Kaapverdiërs maken de bezoeker graag deelgenoot van hun levensgevoel, morabeza, dat zoveel betekent als 'gastvrij, open, ongedwongen en relaxed'. Voeg daarbij het warme klimaat, de blauwe oceaan en de levendige muziekscene, en het is niet verwonderlijk dat Nederlanders en Belgen er een heerlijke nieuwe zonbestemming bij hebben gekregen.

Guido Derksen studeerde sociale geografie en is werkzaam in de journalistiek. Voor Dominicus schreef hij ook de reisgidsen 'Aruba, Curaçao en Bonaire', 'Gambia & Senegal', 'Ierland en Noord-Ierland', 'Kroatië', 'Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius' en 'Slovenië'.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.