De lach van de Sfinx

Frans Kuipers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De lach van de Sfinx

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025470579, 80 blz., May 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 176 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

‘Mens is een menigte, ik is iks en wie ben jij?’ Zo opent ‘de Lach van de Sfinx’ van Frans Kuipers, die in wat een recensent schreef ‘de nadagen van zijn bestaan hoogtepunt na hoogtepunt in zijn oeuvre aaneensmeedt’. In deze nieuwe bundel gaat Kuipers op zoek naar een antwoord op bovengenoemde openingsvraag.
Nu doet een beetje dichter op de eerste plaats natuurlijk het vraagteken alle eer aan, en is een belangrijk onderwerp de taal zelf. Niet voor niets gaat het in deze bundel om twee reeksen van zesentwintig gedichten, tweemaal a tot met z. Nauwkeurige formuleringen, liefdevolle observaties en een voelbaar plezier in taal kenmerken deze precieze en inventieve poëzie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Frans Kuipers is dichter. Hij debuteerde in de jaren zestig en werd bekend met de bundel 'Wolkenjagen' (1997). Hij maakte naam onder een breder publiek toen in 2004 negen van zijn gedichten werden geselecteerd voor de herziene editie van Gerrit Komrij’s 'Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten'. Hij publiceert met regelmaat nieuw werk en zijn bundel 'Alles waait' (2019) werd de Awater Clubkeuzebundel. In mei 2021 is zijn nieuwste bundel 'de Lach van de Sfinx' verschenen.(Foto: Rens van Mierloo)

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.