Berichten uit de Sahara

Sanmao

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025458546, 384 blz., October 2019
Formaat: 21.2 (h) x 13.6 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 526 gram.

Uitgever: Atlas Contact

trefwoorden: afrika memoires reisdocumentatie sahara

beschrijving

Met ‘Berichten uit de Sahara’ bood Sanmao haar lezers een blik op een oneindig veel grotere wereld, op het moment dat in de jaren zeventig in Taiwan traditioneel nog vooral het belang van familie werd benadrukt. Ze trok naar verre oorden die zelfs nu nog voor de meeste mensen onbekend gebied zijn, produceerde een amalgaam van travelogue, memoir en fictie.
Sanmao’s berichten uit de Sahara zijn extra interessant omdat ze een uniek perspectief bieden op dit gekoloniseerde gebied: Sanmao is niet Europees maar ook niet Afrikaans, wit noch zwart, en hoort daarmee niet tot de kolonisators maar ook niet tot de gekoloniseerden. Via haar man is ze verbonden met Spanje, maar tegelijk woont ze in een Sahrawi-wijk. In haar verhalen vertelt ze hoe ze omgaat met zowel Spanjaarden als met lokale Sahrawi.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Sanmao (1943-1991), schrijversnaam van Chen Ping, was vertaler, schrijver van meer dan 20 boeken, journalist en docent. Ze trouwde met de liefde van haar leven in 1973, die ze verloor in 1979 bij een duikongeluk, waarna ze terugkeerde naar Taiwan en doorreisde naar Centraal- en Zuid-Amerika. Haar ongewone, bewogen leven laat zich niet vatten in één alinea.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.