Geestman

A.H.J. Dautzenberg

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025458331, 176 blz., November 2019
Formaat: 20.1 (h) x 12.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

In ‘Geestman’ van A.H.J. Dautzenberg ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst. De man voelt zich niet op zijn gemak en klimt in paniek uit het raam van zijn woning. Buiten ontmoet hij een vogeltje dat hem aanmoedigt in een regenplas te duiken. In de beste traditie van ‘Alice in Wonderland’ begint daar het grote vallen. Achter deze raadselachtige vertelling gaat het verhaal schuil van een schrijver die zich in een huwelijkscrisis bevindt. In zijn streven een echte man te worden, doet hij een beroep op zijn onderbewustzijn, de literatuur en zoekt hij de grenzen op van de verbeelding.

‘Geestman’ is een roman die doet wat grote literatuur moet doen: ontregelen en nieuwe inzichten bieden. Er is vervreemding en herkenning, het is tegelijk zacht en gruwelijk, als een trip waarvan je de afloop van tevoren niet kent.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) debuteerde in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse letteren. Dautzenberg schrijft romans, verhalen, essays, gedichten en toneel. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de belangrijke nieuwkomers van de afgelopen jaren. Zijn bloemlezing Vuur! over engagement in de literatuur is een verzameling hemelbestormende schrijvers en bezielde boeken. Hij won voor de armoedeglossy Quiet 500 in 2016 de Impact Award. In 2018 verscheen ter ere van zijn vijftigste verjaardag de bundel Vijftig verhalen, een verzameling van zijn beste verhalen aangevuld met niet eerder gepubliceerd werk.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.