Het hout

Jeroen Brouwers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Het hout

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025446062, April 2015
Formaat: 23.8 (h) x 16.0 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 626 gram.

Uitgever: Atlas Contact

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het hout is de indringende roman van Jeroen Brouwers over de gang van zaken in een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hoofdpersoon Broeder Bonaventura is getuige van seksueel misbruik, sadisme en vernedering en zwijgt zoals iedereen. Maakt dit hem medeplichtig?
Jeroen Brouwers heeft de gewoonte zijn manuscripten te schrijven op papier dat hij toevallig voorhanden heeft. Van de eerste pagina's van Het hout die Brouwers op een oude broodzak schreef, is een facsimile gemaakt. Deze is ingesloten in deze luxe gebonden editie van Het hout.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jeroen Brouwers, volgens velen de grootste nog levende schrijver van het Nederlandse taalgebied, wordt op 30 april 2020 80 jaar. Ruim vijftig jaar na zijn debuut is zijn werk nog altijd springlevend.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het hout

gebonden: € 44.00
In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering ...

Het hout

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
Het hout van Jeroen Brouwers geeft een indringend beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging ...

Meer boekennieuws op Facebook.