De verborgen bron

Op reis naar de oorsprong van het bewustzijn

Mark Solms

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De verborgen bron

paperback/ gebrocheerd: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025312602, geïllustreerd, 488 blz., April 2021
Formaat: 21.7 (h) x 13.6 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 711 gram.

Uitgever: Athenaeum

vertaald door: Maarten van der Werf; Brenda Mudde

beschrijving

Solms vraagt zich al zijn hele leven af waar ons bewustzijn vandaan komt. In De verborgen bron gaat hij op zoek naar het achterliggende mechanisme. Hoe zijn geest en lichaam met elkaar verbonden?
>
Aangezien intelligentie een functie is van de hersenschors, menen wetenschappers dat ook het bewustzijn daar zetelt. Maar volgens Solms is het bewustzijn veel primitiever: het stamt uit een deel van het brein dat mensen gemeen hebben met vissen.

Solms maakt zijn verklaring van wat het bewustzijn is concreet door uiteenlopende disciplines met elkaar te verbinden, zoals de elementaire natuurkunde, de neurowetenschappen maar ook de subjectieve menselijke ervaringen die van oudsher behoren tot het domein van de psychoanalyse.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mark Solms werd bekend door zijn baanbrekende onderzoek naar breinmechanismes tijdens dromen en vanwege zijn incorporatie van psychoanalytische inzichten in de hedendaagse neurowetenschappen. Hij is directeur neuropsychologie van het Instituut voor Neurowetenschappen aan de universiteit van Kaapstad.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.