Korte geschiedenis van Rome

Een historisch overzicht

Eutropius

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789025310844, geïllustreerd, 192 blz., November 2019
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 223 gram.

Uitgever: Athenaeum

vertaald door: Vincent Hunink

beschrijving

Romulus en Remus, de Punische oorlogen, Caesar en Augustus. De gevaarlijke crisis van de derde eeuw en de glorierijke tijd van Constantijn: Romes geschiedenis kent vele pieken en dalen. Ze staan allemaal bij elkaar in het werk van Eutropius.

Deze vierde-eeuwse schrijver biedt zijn lezers een handzaam overzicht van de Romeinse historie. Alles wat een echte Romein wil weten staat erin: namen van grote mannen en veldslagen, legendarische nederlagen en zeges. En natuurlijk de voortdurende conflicten en strijd om de troon in Rome tegenover veroveringen in verre provincies.

Zijn boek laat zien hoe de oude Romeinen zelf hun verleden bezagen. Ruim duizend jaar boeiende geschiedenis in tien kraakhelder geschreven hoofdstukken. Een crash course Romeinse geschiedenis uit de vierde eeuw.

Deze eerste Nederlandse vertaling van Eutropius sinds 1664 is voorzien van een uitvoerige historische index door Jona Lendering.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eutropius was een voorname hoveling, die alle aspecten van het bestuur van het Romeinse rijk van binnen en buiten kende. Toen de keizer hem verzocht een overzicht te geven van de Romeinse geschiedenis, kweet hij zich niet alleen zorgvuldig van zijn taak, maar gaf hij de vorst impliciet ook goede raad.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.