Macht en moraal

Nagelaten werk

Cornelius Nepos

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Macht en moraal

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789025310738, 372 blz., March 2020
Formaat: 22.3 (h) x 15.3 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 654 gram.

Uitgever: Athenaeum

vertaald door: Diederik Burgersdijk; Peter Burgersdijk; Richard Haasen

beschrijving

Deze portretten, de oudste biografieën in het Latijn, getuigen van een psychologische diepgang die je in de Romeinse geschiedschrijving zelden vindt, in een kraakhelder en stilistisch fraai Latijn. Van Nepos’ omvangrijke werk is een klein deel bewaard gebleven: fraaie en tot de verbeelding sprekende biografieën van beroemde buitenlandse generaals, zoals de Grieken Themistocles en Alcibiades, en de illustere Carthager Hannibal.

De Romein Cornelius Nepos (ca. 110-24 v.Chr.) was de auteur van een omvangrijk oeuvre van biografische en historische werken, brieven en gedichten. Hij was een geziene en veelgeciteerde auteur uit de tijd van vooraanstaande Romeinen als Cato, Cicero en Catullus, met wie hij ook omging. Zijn complete werk wordt nu voor het eerst geheel aan de Nederlandse lezer gepresenteerd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De Romein Cornelius Nepos (ca. 110-24 v.Chr.) was de auteur van een omvangrijk oeuvre van biografische en historische werken, brieven en gedichten. Hij was een geziene en veelgeciteerde auteur uit de tijd van vooraanstaande Romeinen als Cato, Cicero en Catullus, met wie hij ook omging. Zijn complete werk wordt nu voor het eerst geheel aan de Nederlandse lezer gepresenteerd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.