Blauwe maan

Lee Child

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024586165, 360 blz., October 2019
Formaat: 22.8 (h) x 15.1 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 541 gram.

Uitgever: Luitingh Sijthoff

vertaald door: Jan Pott

beschrijving

Blauwe maan is de 24ste Jack Reacher-thriller van bestsellerauteur Lee Child.Jack Reacher is een voormalig militair agent, opgeleid om altijd een oogje in het zeil te houden. Hij zit in een Greyhoundbus en kijkt naar een oudere man die slaapt in zijn stoel en die een dikke envelop met contanten uit zijn zak heeft hangen. Een andere passagier kijkt ook... uiteraard met de gedachte snel rijk te worden.Wanneer de overvaller eindelijk een poging waagt, schiet Reacher te hulp. De oude man is hem dankbaar maar weigert Reachers aanbod om hem thuis te brengen. Hij is kwetsbaar, bang en zit duidelijk in grote problemen.Elders in de stad strijden twee meedogenloze, rivaliserende criminele bendes – de ene Albanees, de andere Oekraïens – om de macht. Hebben ze de controle over de oude man en diens leven? Zal Reacher toekijken en slechte dingen laten gebeuren? Of kan hij de situatie zo beïnvloeden dat die in ieders voordeel is?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Lee Child (1954) heeft 22 Jack Reacher-thrillers op zijn naam staan en twee ervan zijn met groot succes verfilmd. In 2013 kreeg Child voor zijn gehele oeuvre de Diamond Dagger Award, uitgereikt door de leden van de Crime Writers’ Association. Hij is genomineerd voor de titel ThrillerMaster, die hoort bij de International Thriller Writers Lifetime Achievement Award 2017.

recensie citaat

Child stelt de vaste fans van de reeks niet teleur. Reacher is onverschrokken als altijd.

recensie citaat

Reacher heeft het deductievermogen van Sherlock Holmes en de ladiesdynamiek van James Bond. ****

recensie citaat

Lee Child heeft met Blauwe maan opnieuw een uitstekende thriller geschreven vol actie, geweld en met tegelijk een aanklacht tegen het falende overheidsbeleid in Amerika.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.