Onderweg naar de revolutie

Lenins brieven vanuit de trein

Vladimir Lenin

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onderweg naar de revolutie

gebonden: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024432776, 256 blz., October 2020
Formaat: 22.9 (h) x 15.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 456 gram.

Uitgever: Boom

vertaald door: Willem Visser

beschrijving

Het verhaal van de Oktoberrevolutie van binnenuit verteld.

In februari 1917 was Vladimir Iljitsj Lenin een in Zürich gestrande, anonieme politieke emigrant én de leider van een politieke splintergroepering. Hij had maar weinig betrouwbare contacten in Rusland, en volgde de gebeurtenissen daar via de internationale pers. In oktober leidde hij de eerste succesvolle socialistische revolutie.

Aan de hand van brieven en andere geschriften die hij op weg naar zijn vaderland schreef, onder andere in een verzegelde treinwagon, lezen we wat er in de tussentijd gebeurde. We maken kennis met een bezeten, soms gefrustreerde, maar tegelijk steeds koel-strategisch denkende revolutionair.

Lenins persoonlijke inspanningen waren cruciaal, omdat hij op een sleutelmoment in de geschiedenis 'de juiste man op de juiste plaats' was. In een door oorlog, jarenlang wanbestuur, politieke fragmentatie, honger en ziekte geteisterd land nam hij tijdens een machtsvacuüm de beslissingen die niemand anders durfde te nemen. Het verhaal van de aanloop naar de Oktoberrevolutie wordt in dit boek verteld zoals nooit eerder: van binnenuit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.