Simultaan behartigen van belangen

De liefde als de samenbindende kracht voor de economie

Lans Bovenberg; Joyce Rupert; Paul van Geest; Joost Hengstmengel; Harry Commandeur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Simultaan behartigen van belangen

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789024419692, 160 blz., August 2020
Formaat: 22.8 (h) x 14.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 349 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

SIMULTAAN BEHARTIGEN VAN BELANGEN vormt de kern van een vijfdelige serie over mens, bedrijf en leiderschap. In dit vijfluik staat steeds de vraag centraal: hoe komen wij tot een mensgerichtere economie en welk type leiderschap is daarvoor nodig?

Economie is huishoudkunde, maar vooral ook samenwerkingskunde. Samenwerken levert door specialisatie en differentiatie voordelen op. Komen deze echter iedereen ten goede? Is gecreëerde welvaart ook welzijn? Hoe worden gevolgen voor mens en natuur verdisconteerd in een economisch model?

Simultaan behartigen van belangen betekent voor organisaties dat zij geroepen worden meerdere belangen van verschillende betrokkenen tegelijk te dienen. Het is de taak van de leider de belangen van de betrokkenen zo te behartigen dat er voor iedereen sprake gaat zijn van een win-winuitkomst.

In dit boek wordt beschreven hoe dit met deugdzaam leiderschap bereikt kan worden. Om een hard resultaat te bereiken, is het van belang om leiding te geven met een hart. De leider moet liefhebben. Liefde is immers de kracht waardoor leiders het streven naar duurzaam rendabel ondernemen en het welzijn voor allen kunnen verbinden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.