Leraar in de praktijk

gesprekken met leerkrachten die geloven in hun werk

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789023970767, 168 blz., April 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Boekencentrum

redactie: Rolf Robbe

beschrijving

Bij de toenemende nadruk op vorming in het onderwijs is de persoon van de leraar de spil. Zijn of haar gedrag en voorbeeld dragen in die vorming sterk bij.

Veertien leerkrachten uit christelijke basisscholen (protestants-christelijk, reformatorisch, evangelisch en gereformeerd) vertellen over hun uitdagende en veeleisende werk in en om de school. Ze vertellen over de gouden momenten en de lastige problemen, de omgang met leerlingen, met collega's en niet te vergeten de ouders. Ze laten zich in het hart kijken met hun antwoorden op vragen als: Hoe geef je in je werk vorm aan je christen-zijn? Hoe motiveer je je leerlingen? Hoe zorg je dat al die verschillende kinderen voldoende worden uitgedaagd? Hoe reageer je op ouders die erg kritisch zijn? Wat zijn je idealen in het onderwijs?
Hiermee is dit boek een rijke inspiratiebron voor alle leraren in het christelijke onderwijs. Dankzij de beschouwing op de interviews en op de vraag hoe christelijk onderwijs van betekenis kan zijn en blijven, is dit boek ook een goede aanzet voor gesprekken in schoolteams. De gebruiksaanwijzing achterin wil daarbij helpen.

Aan dit boek werkten leraren uit verschillende christelijke onderwijsstromingen mee: Jurjen de Boer, Emma de Bruijne, Nienke van Buren, Jannie Dekker, Christian van den Dool, Griselda Knoll-Brakke, Nelleke Kramer, Chris de Man, Diepkelina Nijenhuis, Gerte Offeringa, Ludie de Velde, Klaas Veldman, Hendrie Voortman en Marleen van Winkelen.


Rolf Robbe werkt aan Hogeschool Viaa in Zwolle en is auteur van meer dan twintig boeken, waaronder een aantal succesvolle dagboekseries.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.