Organist in de praktijk

bekende organisten over het kerkelijk orgelspel

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789023928331, geïllustreerd, 288 blz., October 2014
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 366 gram.

Uitgever: Boekencentrum

redactie: Dick Sanderman; Dirk Out

beschrijving

De voornaamste taak van de kerkorganist is het begeleiden van de gemeentezang en alles wat daarmee samenhangt. Maar dat kan op de meest uiteenlopende manieren worden gedaan, en de opvattingen over het kerkelijk orgelspel lopen dan ook sterk uiteen.
Organist in de praktijk laat zo'n twintig ervaren kerkmusici uit de protestantse traditie aan het woord over onderwerpen als lengte van het voorspel, manier van begeleiden, omgaan met verschillende versies van liedmelodieën, reageren op de preek, orgelspel voor en na de dienst, verhouding tussen organist en kerkenraad, en de vraag: moet de organist een vergoeding krijgen voor zijn werk? Hun reacties geven een beeld van de veelkleurigheid van het Nederlandse kerkmuzikale landschap.De lezer krijgt geen pasklaar en eenduidig antwoord, maar wordt geprikkeld om zelf na te denken en een eigen mening te vormen.

Aan dit boek werkten mee: Wout van Andel, Hayo Boerema, Rien Donkersloot, Kees van Eersel, Peter Eilander, Jan Hage, Harry G. Hamer, Pieter Heykoop, Christiaan Ingelse, Jos van der Kooy, Martin Mans, Gerben Mourik, Peter Sneep, Marco den Toom, Minne Veldman, André van Vliet, Sietze de Vries, Martin Zonnenberg en Jaap Zwart.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: