Inleiding in de pedagogiek - primair onderwijs

Annemarie Becker; Harry Mungra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding in de pedagogiek - primair onderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789023257936, geïllustreerd, 256 blz., March 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 527 gram.

Uitgever: Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum BV

beschrijving

'Inleiding in de pedagogiek – primair onderwijs' brengt pabo-studenten kort en kernachtig de beginselen van de pedagogiek bij. Het boek richt zich vooral op het opvoeden van kinderen van 5 t/m 12 jaar in de schoolse situatie en is voorzien van vele herkenbare praktijkvoorbeelden.

Het boek bestaat uit drie delen. In deel 1 wordt op eenvoudige en duidelijke wijze het begrip opvoeden en het opvoedproces beschreven. Er is aandacht voor de psychologische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en er wordt ingegaan op de taken die de leerkracht heeft om het kind te stimuleren in zijn ontwikkeling. Niet alleen op gedrags- en leerproblemen, maar ook op het fenomeen pesten wordt dieper ingegaan. Ook dyslexie, dyscalculie, dysorthografie, daltonisme, ADHD, ADD en autisme spectrum ontwikkelingsstoornissen komen aan bod, omdat de leerkracht dit in de praktijk tegen kan komen door de wet op passend onderwijs. Daarnaast komt de rol van de school en van de leerkracht aan bod. Hoe signaleer je een problematische opvoedingssituatie en welke stappen kun je nemen om het kind en de ouders te ondersteunen?

In deel 2 -de pedagogische benadering- maakt de student kennis met de verschillende wetenschappen die van belang zijn voor het vak pedagogiek.
Deel 3 is digitaal beschikbaar en bestaat uit opdrachten en casussen die de docent tijdens de colleges kan behandelen en waar studenten mee aan de slag kunnen, en een docentenhandleiding met de antwoorden van de verwerkingsopdrachten.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.