De paarden van Hitler

Het waargebeurde verhaal van de detective die infiltreerde in de nazi-onderwereld

Arthur Brand

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De paarden van Hitler

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789022590294, geïllustreerd, 288 blz., August 2020
Formaat: 21.6 (h) x 14.0 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 444 gram.

Uitgever: Boekerij

beschrijving

Het waargebeurde verhaal van de detective die infiltreerde in de nazi-onderwereld


Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler, twee metershoge beelden die Hitler ooit voor de Rijkskanselarij had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden. Maar die beelden waren toch in de slag om Berlijn vernietigd? Dit moeten vervalsingen zijn.


Brand ontdekt dat de paarden geen vervalsingen zijn. Hij gaat als een ware detective op onderzoek uit en probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Uiteindelijk weet hij, samen met de Duitse politie, de beelden te confisqueren. Hij haalt er het wereldnieuws mee.


De paarden van Hitler is een ongelooflijk spannend, waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-kgb’ers, oud-nazi’s, neonazi’s, louche figuren, Oost-Duitse ex-politie en heel veel geld.


 


In de pers


‘Het klinkt als een verhaal van John le Carré.’ Nieuwsuur


‘Vergeet de film The Monuments Men, waarin George Clooney kunst uit handen van de nazi’s redt. De manier waarop twee immense bronzen paarden uit Hitlers kunstcollectie zijn teruggevonden, is beter filmmateriaal. Met Russische generaals en nakomelingen van nazi’s.’ Het Nieuwsblad


‘Brand vertelt, met de nodige humor, zijn straffe verhalen.’ NRC Next

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Arthur Brand specialiseerde zich, na een studie Spaans en geschiedenis, in de kunst- en antiquiteitenhandel en groeide uit tot de grootste kunstdetective in binnen- en buitenland. Zijn vondsten van de paarden van Hitler, van een schilderij van Dalí en van vijf schilderijen uit het Westfries Museum waren wereldnieuws. De totale waarde van mede door Brand opgeloste zaken wordt geschat op meer dan 250 miljoen euro.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.