De witte kamer

Er is niets om je heen. Alles is wit. Is ontsnappen nog mogelijk?

Samantha Stroombergen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De witte kamer

paperback/ gebrocheerd: € 10.99

ISBN: 9789022589519, 368 blz., May 2020
Formaat: 21.6 (h) x 14.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 557 gram.

Uitgever: Boekerij

beschrijving

Winnaar van de Gouden Strop 2019!


Een ijzersterk, spannend thrillerdebuut van een nieuw Nederlands talent


In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.


Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Was de werkelijke dader van de aanslag wel de vluchteling die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Samantha Stroombergen (1990) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit Leiden. Ze werkt als copywriter op de Digital Content-afdeling van de KLM. Met haar debuut De witte kamer won ze in 2018 de Gouden Strop, de prijs voor beste Nederlandstalige thriller. Daarna verscheen Zij die zwijgt, waarin rechercheur Léon Coeur en zijn nichtje Hanna, de hoofdpersonages uit haar debuutthriller, een nieuwe misdaadzaak moeten oplossen. Ze werkt aan haar derde boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.