De witte kamer

Als Léon en Hanna op het spoor komen van een geraffineerde marteltechniek, dreigt er nog een slachtoffer te vallen

Samantha Stroombergen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789022583203, 368 blz., June 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 558 gram.

Uitgever: Boekerij

trefwoorden: aanslag complot familiebanden hebban-recensent journalist leiden marteltechniek moordzaak rechercheur terrorisme tomas ross verdwijning vluchteling

beschrijving

Winnaar van de Gouden Strop 2019!


Een ijzersterk, spannend thrillerdebuut van een nieuw Nederlands talent


In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.


Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Was de werkelijke dader van de aanslag wel de vluchteling die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.


Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Samantha Stroombergen studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit Leiden. Ze debuteerde met de thriller De witte kamer, dat in 2019 de Bookspot Gouden Strop kreeg. Daarmee was Stroombergen de jongste Gouden Strop-winnaar ooit, en een van de weinige vrouwen die de prijs in ontvangst mochten nemen. In april 2020 verschijnt haar tweede thriller Zij die zwijgt, waarin de hoofdpersonen uit haar debuut opnieuw een rol spelen. Samantha Stroombergen werkt als copywriter bij de KLM en woont in Haarlem.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.