Radio Cachot

Overleven binnen de muren van een Vlaamse gevangenis

Fred Klee

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Radio Cachot

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789022336892, 224 blz., November 2019
Formaat: 21.7 (h) x 14.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: Manteau

beschrijving

Muzikant Fred Klee wordt in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar, omdat hij iets te creatief met de btw is omgesprongen. Uiteindelijk zit hij vijf jaar van zijn straf uit in de gevangenis van Antwerpen.

De tijd gaat traag in de cel, maar Fred is slim en bereid de handen uit de mouwen te steken. Hij begint helemaal onderaan, met het schoonmaken van de bedpannen, en groeit door tot bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband The Freedom Jail Band. De vrijheden die hiermee gepaard gaan, brengen hem op plaatsen waar andere gevangenen niet komen. Hij hoort wat achter de schermen gebeurt, geniet voordelen, maar krijgt het soms ook extra hard te verduren. Leven en overleven gaan pijnlijk hand in hand.

In 2017 maakte Fred Klee een muzikale theatershow over zijn ervaringen die hij opvoerde waar hij die ervaringen had opgedaan: in de gevangenis, bij de gedetineerden. Dit boek is het logische gevolg van die show. Het is het dagboek van zijn verblijf in de gevangenis, geschreven op de typische wijze van Fred Klee: met sterke verhalen, met ernst, dan weer met gebral en gelach, maar bovenal met de nuchtere kijk van iemand die echt weet hoe het was.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.