Gezond eten, gezond ouder worden

De juiste voeding voor een langer en beter leven

Eric De Maerteleire

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789022335918, geïllustreerd, 384 blz., February 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 815 gram.

Uitgever: Manteau

beschrijving

Iedereen wil graag gezond oud worden.
Maar hoe doe je dat?

In Gezond eten, Gezond ouder worden beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding en andere factoren op het verouderingsproces en vertelt hij wat je kunt doen om gezond(er) oud(er) te worden. Je maakt kennis met nieuwe begrippen die een cruciale rol spelen bij veroudering: telomeren, epi genetica, oxidatieve stress, fagocytose, het microbioom...
Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat is de invloed van levensstijl en erfelijkheid op onze levensverwachting? Kunnen we aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer, parkinson, osteoporose en auto-immuun ziekten gunstig beïnvloeden via voeding? Wat zijn de grootste problemen met ons westers voedingspatroon? Wat is de ideale verhouding eiwitten-koolhydraten-vetten in ons menu en waarom zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen zo belangrijk?
Elk hoofdstuk wordt afgesloten met haalbare, praktische aanbevelingen.

Gezond eten, Gezond ouder worden is een bijzonder boeiend boek dat je even stil doet staan bij onze levensstijl en je aanspoort om beter en gezonder te gaan leven, simpelweg door kleine dingen te veranderen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.