Mijn leven als mens

Joke van Leeuwen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn leven als mens

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021426433, 196 blz., March 2021
Formaat: 21.4 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 257 gram.

Uitgever: Querido

beschrijving

‘Gisteren ben ik doodgegaan, onverwacht en banaal, met mijn hoofd op een harde tegelvloer die een optische illusie vormt van kubussen.’ Zo begint de achttienjarige Dinka vanuit het hiernamaals te vertellen. Al meteen komt ze daar haar bij de geboorte overleden tweelingzusje tegen, dat ze altijd heeft gemist. Samen zien ze hoe Dinka’s korte leven verliep, in de schaduw van haar dode zusje en op de drempel van de nieuwe eeuw. Hoe ze verliefd wordt op Mier, een werelds meisje met een onstabiel verleden. Als blijkt dat Dinka’s naïeve vertrouwen is geschaad, neemt ze het heft in eigen handen.


Mijn leven als mens is een roman over het leven zelf, met humor en hartzeer, over verraad en vertrouwen, over hechten en loslaten. Joke van Leeuwen op haar best.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Joke van Leeuwen (1952) schrijft romans, gedichten en kinderboeken, en is tekenaar en performer. Haar gedichten werden bekroond met de C. Buddingh’-prijs en de Gedichtendagprijs, en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs.

Voor haar gehele oeuvre ontving zij de Gouden Ganzenveer en de Constantijn Huygens-prijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.