Een man die Ove heet

Fredrik Backman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Een man die Ove heet

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789021422589, 336 blz., June 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Volt

vertaald door: Edith Sybesma

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eerste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita.
Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal.
Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Fredrik Backman (1982) is in Zweden een bekende blogger en columnist. Een man die Ove heet was zijn debuutroman. Alleen in Zweden werden er al 500 000 exemplaren verkocht. Het boek verscheen wereldwijd. De verfilming uit 2016 werd voor twee Oscars genomineerd, en Tom Hanks werkt momenteel aan een Amerikaanse remake. Backmans boeken zijn allemaal New York Times-bestsellers.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Een man die Ove heet

samengesteld pakket: € 64.95

Een man die Ove heet

paperback/ gebrocheerd: € 12.50
Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet ...

Meer boekennieuws op Facebook.