Verhalen uit de pits

Van Schumacher tot Verstappen

Jack Plooij

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Verhalen uit de pits

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789021422428, 272 blz., June 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 351 gram.

Uitgever: Volt

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In 1991 is Jack Plooij als manager van een toerwagenteam op het Italiaanse Monza-circuit. Formule 1-commentator Olav Mol treft hem in de pits en geeft hem er een nieuwe baan bij: pitreporter. In de jaren die volgen interviewt Jack de coureurs en jaagt hij op nieuwtjes in de voor tv-kijkers vaak ondoorgrondelijke Formule 1-wereld, eerst als invaller en daarna als vaste reporter.In dit boek vertelt hij over zijn leven en werk in de racerij. Van de eerste jaren met Michael Schumacher en Jos Verstappen tot de huidige successen van Max Verstappen en Charles Leclerc, en de opkomst van Mick Schumacher. Ook blikt hij terug op de tijd dat hij als vader langs de Europese kartbanen stond, waar hij van dichtbij meemaakte hoe Jos Verstappen volledig toegewijd werkte aan de ontwikkeling van zoon Max. Aan de hand van zijn eigen verhalen en gesprekken met internationale collega’s zoals Ted Kravitz, Kai Ebel en Lee McKenzie biedt hij zo een unieke kijk achter de schermen van de Formule 1.Aan deze nieuwe editie van Verhalen uit de pits zijn nieuwe verhalen toegevoegd over de geschiedenis van het circuit in Zandvoort, over de vanwege het coronavirus afgelaste Grand Prix in Australië, over Jacks hartoperatie eind 2019 en over het overlijden van zijn vader.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jack Plooij (1961) is pitreporter bij de Formule 1 voor Ziggo Sport. Samen met Olav Mol maakt hij ook een theatershow over de sport én hij schrijft erover. Daarnaast is hij werkzaam als tandarts en implantoloog en in januari is hij vaak actief als verslaggever in de Dakar Rally.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Verhalen uit de pits

paperback/ gebrocheerd: € 18.50
In 1991 is Jack Plooij als manager van een toerwagenteam op het Italiaanse Monza-circuit. Formule 1-commentator Olav Mol treft hem in de ...

Meer boekennieuws op Facebook.