De weg naar Cliffrock Castle

Een vlucht naar de Schotse Hooglanden

Josephine Rombouts

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De weg naar Cliffrock Castle

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021422329, 320 blz., September 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Querido

beschrijving

Josephine Rombouts en haar man raken op een dood spoor als blijkt dat hun zoons niet goed gedijen in het Nederlandse onderwijssysteem. Daarom besluiten ze te reageren op een advertentie die een nieuw bestaan in een ecogemeenschap in Schotland belooft. Als ze zijn aangekomen in de Schotse Hooglanden, blijkt de realiteit daar rauwer dan de ecologische droom die hun was voorgespiegeld.

De weg naar Cliffrock Castle beschrijft het vertrek uit Nederland, de weg langs onderwijsbegeleiders en leerplichtambtenaren, een strafzaak en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land. Josephine moet in haar nieuwe woonplaats leren omgaan met een manische landeigenares, een pyromane Japanse monnik, stugge Schotse medebewoners, veel sneeuw en een spookdorp. Als ze hoort dat op een naburig landgoed, Cliffrock Castle, een witte cottage beschikbaar is en een huishoudster wordt gezocht, grijpt ze deze onwaarschijnlijke strohalm met beide handen aan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en gaf taaltrainingen aan expats, dansers en musici. Ze woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel. Eerder verschenen haar bestsellers Cliffrock Castle en Terug naar Cliffrock Castle.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.