Hier maak ik mijn stad

Robin Robertson

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789021417608, geïllustreerd, 240 blz., August 2019
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 309 gram.

Uitgever: Querido

vertaald door: Hans Kloos

beschrijving

De getraumatiseerde D-day-veteraan Walker kan niet terug naar zijn verloofde in Nova Scotia en zoekt zijn heil in de grote stad. Van New York reist hij naar Los Angeles, waar hij aan het werk gaat als verslaggever voor een krant, en van daar naar San Francisco. Terwijl Walker zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, raakt Amerika steeds verdeelder. Tegen wil en dank is Walker er getuige van hoe de Amerikaanse droom in een nachtmerrie verandert: racisme viert hoogtij, vermeende communisten worden opgejaagd, de maffia maakt de dienst uit en de verstedelijking neemt dramatische vormen aan.

Hier maak ik mijn stad is het verhaal van een goede man, door oorlogsgeweld gebroken, die alles op alles zet om het waarachtige terug te vinden, in de wereld en in zichzelf.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robin Robertson (1955) is geboren in Schotland en woont in Londen. Voor zijn werk ontving hij onder meer de Petrarca-prijs, de E.M. Forster Award en drie Forward Prizes. Hier maak ik mijn stad is bekroond met de Roehampton Poetry Prize en de Goldsmiths Prize en stond op de shortlist van de Man Booker Prize.www.robinrobertson.co.uk

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: