Het kind en de rekening

Een pleidooi tegen liberalisme in het onderwijs

Sophie Zijlstra

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 9.50

ISBN: 9789021417561, 80 blz., November 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 97 gram.

Uitgever: Querido

beschrijving

Prikkelend pamflet waarin Sophie Zijlstra hartstochtelijk van leer trekt tegen het huidige onderwijssysteem in Nederland


Te volle klassen, een nijpend lerarentekort, te weinig bevoegde leraren voor de klas in kwetsbare wijken, teruglopende budgetten voor onderwijsachterstanden en de explosieve groei van particulier onderwijs – het lijkt erop dat Nederland de droom van gelijke kansen voor ieder kind heeft losgelaten. De terugtrekkende beweging van de overheid uit het onderwijs sinds de jaren negentig heeft desastreuze gevolgen. Den Haag is de regie over het onderwijs kwijt, een visie ontbreekt en ‘meer geld voor het onderwijs’ komt zelden in de klas terecht. Het is een vaudeville waarin bestuurders, onderwijsgoeroes en marketingboys en -girls er grijnslachend met de hoofdrol en de centen vandoor gaan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sophie Zijlstra (1967) studeerde Sinologie en was docent Chinese taal en cultuur. Ze schreef onlangs een pamflet over het onderwijs: Het kind en de rekening. Ze debuteerde met het veelgeprezen Mevrouw Couperus (2007), waarvan vijf drukken verschenen, gevolgd door het lovend besproken Potifars vrouw en Margot, een opzienbarende roman over het zusje van Anne Frank. Haar vorige roman, De verlossing van Liesbeth Bede, verscheen in 2016.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.