Ajax in Afrika

Jonathan Ursem

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ajax in Afrika

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021417417, geïllustreerd, 184 blz., March 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 241 gram.

Uitgever: Volt

beschrijving

MET MEDEWERKING VAN O.A. STEVEN PIENAAR, HANS VONK, EDWIN VAN DER SAR EN FOPPE DE HAANOp 11 januari 1999 leidt de fusie van de Kaapse voetbalclubs Seven Stars en Cape Town Spurs tot de geboorte van Ajax Cape Town, waarin de club uit Amsterdam een meerderheidsbelang van 51 procent neemt. De satellietclub is opgericht om Afrikaans voetbaltalent via Kaapstad naar Nederland te halen.

De transfer van Benni McCarthy in 1997 is de aanleiding voor de samenwerking, maar er treden slechts vier spelers in het voetspoor van de aanvaller; alleen Steven Pienaar, Eyong Enoh, Thulani Serero en recent Lassina Traoré halen Ajax 1. Inmiddels is de club gedegradeerd, als enige eerste elftal van Ajax ooit. Na een felle strijd om de macht begin 2020, waarin hoofdtrainer Andries Ulderink en technisch directeur Hans Vonk het veld moesten ruimen, lijkt Amsterdam de grip op de dochterclub kwijt.

In Ajax in Afrika beschrijft Jonathan Ursem hoe de samenwerking eind jaren 90 tot stand is gekomen en benoemt hij de rise and fall van Ajax Cape Town. Maar vooral gaat hij in op de vraag: wat heeft Ajax eigenlijk te zoeken in Zuid-Afrika?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jonathan Ursem (1981) is hoofdredacteur van Nieuwe Revu. Naast zijn vrouw en dochtertje heeft hij twee liefdes: de voetbalclub Ajax en de stad Kaapstad, waar hij van 2012 tot 2016 met zijn vrouw woonde. In zijn debuut Ajax in Afrika komen deze beide liefdes samen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.