Terug naar de natuur

Lidewey van Noord

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Terug naar de natuur

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789021417370, 248 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Volt

beschrijving

In "Terug naar de natuur" onderzoekt Van Noord de wisselwerking tussen mens en natuur aan de hand van uiteenlopende bronnen, persoonlijke ervaringen en interviews met boeren in binnen- en buitenland.

Een pleidooi voor het aanhalen van onze banden met de natuur, met ons voedsel en met degenen die dat voedsel produceren: de boeren.

Als kind had Lidewey van Noord een hechte band met de natuur. Ze wilde boerin worden, had een eigen moestuin, kende de namen van vele planten en vogels en vond kikkerdril even fascinerend als koeien. Maar die band raakte ze ergens in haar tienerjaren kwijt.

Het verlangen om boerin te worden stak rond haar dertigste weer de kop op. Ze verhuisde naar het platteland, werkte maandenlang op boerderijen en leerde over zaaien en oogsten, fokken en doden. Het schokte haar te beseffen hoe ver wij verwijderd zijn geraakt van onze voedselbronnen en hoe verstrekkend de gevolgen daarvan zijn, niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor die van de natuur.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLidewey van Noord (1985) is auteur van Pellegrina, Une belle histoire, Peter Sagan en Terug naar de natuur. Haar debuut Pellegrina werd genomineerd voor Sportboek van het Jaar 2016 en werd naar het Duits vertaald; Peter Sagan verscheen in 2019 in het Tsjechisch.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.