Cicade

Shaun Tan

gebonden: € 16.99
ISBN: 9789021415734, geïllustreerd, 32 blz., August 2019
Formaat: 28.7 (h) x 22.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 388 gram.

Uitgever: Querido

vertaald door: Bart Moeyaert

beschrijving

Inspirerend prentenboek over een cicade die al zeventien jaar op hetzelfde kantoor werkt. Hij is nooit ziek, klaagt niet en werkt harder dan zijn collega’s, maar bij elke promotie wordt hij overgeslagen en door zijn collega’s wordt hij belachelijk gemaakt en gepest. Als de cicade alle moed verloren lijkt te hebben, ondergaat hij een schitterende metamorfose. Hij krijgt vleugels en laat zijn oude leven achter zich.Shaun Tan maakte een aangrijpend prentenboek over vastzitten in een uitzichtloze situatie en dromen van een betere toekomst. Of het gaat om school, werk, relaties of eenzaamheid, velen zullen dat verlangen herkennen. Vertaald door Bart Moeyaert.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Shaun Tan (Fremantle, 1974) groeide op in Perth, Australië. Hij studeerde kunstgeschiedenis en Engelse literatuur, maar blonk vooral uit in tekenen. Daar maakte hij ook zijn beroep van. Hij illustreerde science fiction en fantasy verhalen en ook prentenboeken.

Met de tekstloze graphic novel The Arrival brak hij internationaal door. Het boek verscheen in een groot aantal landen en werd vaak bekroond. In Nederland verscheen het onder de titel De Aankomst. In 2009 verscheen de geïllustreerde verhalenbundel Verhalen uit een verre voorstad.

In 2011 ontving Tan de belangrijkste prijs op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur ter wereld, de Astrid Lindgren Memorial Award.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: