Inleiding tot het Zen-Boeddhisme

Daisetz Teitaro Suzuki

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding tot het Zen-Boeddhisme

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789020218282, 200 blz., November 2020
Formaat: 16.9 (h) x 10.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 152 gram.

Uitgever: AnkhHermes, Uitgeverij

serienaam/reeks: AnkhHermes Klassiekers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Zen onderscheidt zich van iedere andere vorm van boeddhisme, zelfs van elke andere vorm van religie. Zen is vrij van religieuze dogma's en lasten. Dat is een van de redenen waardoor mensen gefascineerd raken door zen, zo laat D.T. Suzuki zien in Inleiding tot het zenboeddhisme.Zen legt sterk de nadruk op aandachtig zijn en is vooral een persoonlijke ervaring. Geen grote hoeveelheden intellectuele kennis, geen langdurige contemplatie zullen je ooit tot een 'zenmeester' maken. Het leven zelf moet in zijn beweging worden gevat en begrepen. Het leven zelf moet in zijn beweging worden gevat en begrepen. Hiermee krijg je inzicht en open je de weg naar verlichting.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Daisetz Teitaro Suzuki (1870 – 1966) was schrijver en zenleraar. Hij wordt algemeen beschouwd als dé man die het zenboeddhisme naar het Westen bracht. Suzuki publiceerde veel artikelen in het Engels en het Japans en meer dan honderd boeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Inleiding tot het zen-boeddhisme

paperback/ gebrocheerd: € 18.50
Zen onderscheidt zich van iedere andere vorm van boeddhisme, zelfs van elke andere vorm van religie. Dat is een van de redenen waardoor ...

Meer boekennieuws op Facebook.