Tegenspraak graag

Geen pantser, maar ruggespraak

Mark Frequin

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tegenspraak graag

paperback/ gebrocheerd: € 15.96

ISBN: 9789012401586, 112 blz., January 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 244 gram.

Uitgever: Sdu Uitgevers

beschrijving

Tegenspraak en macht gaan samen op. Geen macht zonder tegenspraak. En geen tegenspraak zonder macht. Dat is althans de theorie. De praktijk is lastiger. In het Engels: 'How to speak truth to power?'

Ambtenaren hebben de plicht een minister tegen te spreken als zij vinden dat een minister richting afgrond gaat. Maar tegenspraak komt niet altijd gelegen. En daarbij komt dat degene die je tegenspreekt als ambtenaar, ook de persoon is onder wiens gezag je opereert.

Zowel over het belang van tegenspraak als het probleem van tegenspreken heeft Mark Frequin een mooi en lekker leesbaar boek geschreven. Het is een verhalenbundel over de piste waarin ministers en topambtenaren samen optreden. Maar zijn verhalen gaan ook over ervaringen in de werelden van bergbeklimmers, ontdekkingsreizigers, Romeinse keizers, CEO's en hofnarren.

Over tegenspraak wordt veel gesproken, maar weinig geschreven. Zeker niet op een toegankelijke manier. Dat maakt dit boek uniek, zeker omdat het geschreven is door een topambtenaar die de overheid van binnenuit kent.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.